Paul DiAnno 150723

Paul DiAnno, restaurang Farozon, Hässleholm 20150723

Hässleholm och Farozon fick celebert besök av inte mindre än den legendariske sångaren Paul ”The Beast” Di´Anno, som frontat Iron Maiden på deras två första album. Att 57-åringens hälsa sätter käppar i hjulet för hans rörlighet hindrar inte Paul från att ytterligare än en gång (efter sin senaste avskedsturné härom året!) att åter ta upp turnerandet. Det är tragiskt att se Paul sittandes på en stol under hela konserten och tvingas ha hjälp på och av scenen. Roddare som sitter bredvid trumpodiet, beredda att sträcka över en grogg.

Som konsert-show är det naturligtvis genomuselt att beskåda. Förutsättningarna är grusade. Men Paul är inte som alla andra. Han får med sig den hängivna publiken och röjer så gott han kan med överkroppen och svär och fräser mellan låtarna. Han var väldigt noga med att poängtera publikens bemötande som han tyckte var den bästa på turnén, och hur ledsen han var över att han var tvungen att sitta ner p.g.a. att hans ben inte bär honom längre. Rösten däremot var bättre än på förra Sverige-vändan, men å andra sidan har han aldrig haft någon direkt bra röst. Hans punkiga riv i rösten lyfter låtarna till acceptabla nivåer.

Låtmaterialet är helt fokuserat på Iron Maiden och många av hans egna solo-alster har tyvärr lämnat plats åt mediokra covers på Ramones och Judas Priest. You´ve Got Another Thing Comin´ slaktades längs med fotknölarna och trots att Paul satt med texten till låten så kom han av sig, hur nu det är möjligt! Det blev lite över 90 min röj sittandes i en stol! Är det någon som kommer undan med det så är det Paul Di´Anno. Publiken såg ut att ha riktigt roligt och torsdagskvällen i Hässleholm var svettig.

Setlist:

SANCTUARY                                                                  WRATCHILD

PROWLER                                                                      MURDERS IN THE RUE MORGUE

THE BEAST ARISES                                                       CHILDREN OF MADNESS

REMEMBER                                                                   GENGHIS KHAN

CHARLOTTE THE HARLOT                                          KILLERS

PHANTOM OF THE OPERA                                          TRANSLYVANIA

RUNNING FREE                                                           BLITZKRIEG POP

YOU GOT A NOTHER THING COMING                       HOLIDAYS

/Stefan Vohnsen