Devildriver

Devildriver at Copenhell 2017
Bilder kommer upp senare, pictures will be up later.
Första bandet ut på Hades scenen var amerikanska metalbandet Devildriver. Under sina 45 minuter krossade de allt i sin framfart och redan innan öppningslåten End Of The Line så bad sångaren Dez Fafara att öppna upp i publikhavet och skapa en gigantisk moshpit. Ungdomarna var inte sena på att ge svar på tal. Vissa var så pass på hugget att de tjuvstartade att mosha innan låten hann starta! Låtarna avlöste varandra i ett rasande tempo och så fort publiken hade tryckts ihopa sig lite igen efter de många mosh- och circlepitsen så översvämmades spelningen med tokiga crowdsurfare istället. En efter en seglade över undertecknads huvud och det var ett ordentligt träningspass utan dess like.
Devildriver hade en enorm publikkontakt och hur tuffa de endå försökte vara bland alla tatueringar och blodsmink så såg man hur de njöt på scenen.
De båda gitarristerna Mike Spreitzer och Neal Tiemann bytte sida med varandra hela tiden och hoppade tom ner på högtalarna framför scenen, bara för att komma närmare publiken.
Låtarna var hårda och väldigt intensiva. Ljudet gav deras musik rättvisa då det var betydligt högre än vad vi får uppleva hemma i Sverige.

Setlist:
End of the Line
Not All Who Wander Are Lost
Grinfucked
Cry for Me Sky (Eulogy of the Scorned)
Daybreak
I Could Care Less
Before the Hangman’s Noose
Clouds Over California
Ruthless
Meet the Wretched

/Stefan Vohnsen