Candlemass

Candlemass at Copenhell 2017

Bilder kommer senare, pictures will be up later.

Leveransen av den finaste doom fick Copenhell av svenska doom-hjältarna Candlemass. Förvånad över att de blivit placerade på minsta scenen gick jag med lugna steg till Pandaemonium-scenen och fick se att det var fullständigt smockfullt med glada hårdrockare långt innan speltid. Under samma tid spelade Black Star Riders och hade en gles publik. Definitivt en organiseringsmiss i spelschemat. 

Mats har en av rockvärldens bästa röster och gåshuden lägger sig på armarna under Bewitched. 
Det är perfekt ljud. Högt och med ordentligt tryck. Kraftfull volym är något vi inte får uppleva hemma i strikta Sverige.
Tyvärr är basisten och grundaren Leif Edling inte med denna gången heller men vad gör det när fullblodet Per Wiberg (tidigare keyboardist i Candlemass) bänder sönder strängarna istället! Han har en grym inlevelse och blytung tyngd i sitt spel.
Hela bandet såg uppspelta ut av att spela inför den energiska publiken som var med på tonerna. En timmes hitkavalkad kändes dock alldeles för kort då Mats var väldigt sparsam med mellansnacket och det kändes som om de precis gått på scenen när det var slut. Enormt lyckorus strömmade genom kroppen en lång stund efteråt.

/Stefan Vohnsen