Airbourne

Airbourne at Copenhell 2017

Bilder kommer senare, pictures will be up later.

Boom. Vart skall man börja! 

Så många upplevelser samtidigt och något helt utöver det vanliga.
Australiensarna är vår tids AC/DC och gick ut tidigt på Helviti-scenen under fredagseftermiddagen med inställningen att stänga festivalen efter sig. Vilket de gjorde! De levererade en sjuhelsikes show i världsklass. Låtarna brändes av i en explosiv fart en efter en. Öppningslåten Ready To Rock säger allt. Var man inte redo fick man se sig överkörd av både band och publik.

Airbourns skitiga rock n´ roll och lättsmälta låtar bär sig själva men bröderna Joel och Ryan O’Keeffe ger verkligen allt för att publiken inte bara skall få en bra konsertupplevelse utan att de skall minnas den för resten av sitt liv.
Airbourne fungerar som en sammansvetsad och väloljad maskineri där varje rörelse noga synkroniseras med att kunna dricka en öl samtidigt som de spelar! Med gitarristen och sångaren Joel i spetsen visar Airbourne upp den ena färdigheten efter den andra. De springer i full fart, hoppar och headbangar samtidigt som de lirar felfritt på sina instrument. Joel är glad i öl och i vanlig ordning så kastar han ute öppna ölburkar till publiken, som han uppmanade att sitta på axlarna så att de kunde fånga ölen. Ölen skvätte åt alla håll och för en gångs skull regnade det inte vatten under blöta Copenhell. Det regnade öl. Som om att bjuda publiken på öl inte räckte så visade Joel på bästa sätt hur man öppnar en öl med huvudet!

Han headbangade och slog aggressivt med ölburken i huvudet tills den sprack och sprutade överallt. Idiotiskt men hög underhållningsfaktor. Den show Airbourne levererar i kombination med sin träffsäkra hårdrock gör att även den som inte har det minsta av intresse för hårdrock skulle säkert njuta fullt ut. Bara en sån sak som att den energiske Joel hoppar upp på axlarna på en vakt och blir buren framför räcket och spelar i närkontakt med publiken gör att alla andra konserter bleknar.

Ljudet var klockrent och riktigt högt. Bortsett från en glappande kontakt under första låten vilket tack och lov fixades ganska fort. Scenen var läcker med en hel vägg med marshall-stackar och precisionsriktade strålkastare. Upplevelsen var total. 

Setlist:
Intro: Main Title ”Terminator 2” (Brad Fiedel)
Ready To Rock
Too Much, Too Young, Too Fast
Rivalry
Down on You
Cheap Wine & Cheaper Women
Girls in Black
It’s All For Rock’n’Roll
Breakin’ Outta Hell
No Way but the Hard Way
Stand Up for Rock ’n’ Roll
Live It Up
Runnin’ Wild

/Stefan Vohnsen